آهوی دشت سهرین

دشت آهوان سهرین زنجان

آهوی دشت سهرین

دشت آهو خیز سهرین قسمتی از منطقه حفاظت شده سرخ آباد است که یکی از مناطق با ارزش و به عنوان آخرین زیستگاه آهوان شمالغرب و غرب ایران محسوب می شود.

آهوی دشت سهرین

«دشت سهرین» زنجان با وسعتی بیش از سی هزار هکتار در ادامه دشت زنجان و در قسمت شمال شهر زنجان و تنها مأمن آهوان شمال غرب کشور است.

عرض متوسط این دشت ده تا دوازده کیلومتر و متوسط ارتفاع آن ۱۶۵۰ متر و شیب متوسط دشت سهرین دو تا سه درصد به سمت جنوب غربی است، این دشت جزء یکی از دشتهای مهم استان زنجان است که می تواند در بخش اکوتوریسم پذیرای جذب و جلب گردشگران داخلی و خارجی باشد.

آهوی دشت سهرین

آهوی دشت سهرین

   این اکو سیستم دشتی در گذشته از نظر اکولوژیکی به عنوان یک زیستگاه تابستانی و یک کریدور حیاتی در جهت گدار مهاجرتی برای آهوان محسوب می شد و آهوان فلات مرکزی ایران در تابستانها به این دشت مهاجرت می کردند که در سال ۱۳۵۸ جمعیتش بالغ بر سه هزار رأس رسید.

این حیوانات به طور پراکنده از خردادماه تا آذرماه هر سال در این منطقه دیده می شوند اما به علت توسعه راهها، خطوط انتقال برق و گاز و توسعه شهرها و مراکز مسکونی، روند گذر آهوان را مختل و اثرات سوء خود را نمایان ساخت و لزوم حفاظت این منطقه اجتناب ناپذیر شد و در نهایت در بهمن ۵۷ با مصوبه شورای عالی حفاظت محیط زیست در قالب بخشی از منطقه حفاظت شده سرخ آباد تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست قرار گرفت .

آهوی دشت سهرین

آهوی دشت سهرین

مناطق حفاظت شده به دلیل داشتن حیوانات و گیاهان منحصر به فرد همواره از سوی دولت حفاظت و نگهداری می‌شوند و بر اساس ضوابط و قوانین خاصی می‌توان از این مناطق استفاده یا برداشت کرد.

آهوی دشت سهرین

آهوی دشت سهرین

استان زنجان نیز دارای مناطق حفاظت شده زیبایی است که در نوع خود بی‌نظیر و کم‌نظیر هستند، منطقه حفاظت شده سهرین یکی از این مناطق است که در شهرستان زنجان واقع شده و وسعت آن در حدود ۳۵ هزار هکتار است.

این منطقه در حوزه روستای سهرین یکی از روستاهای هدف گردشگری و در نزدیکی فرودگاه زنجان قرار دارد.

آهوی دشت سهرین

آهوی دشت سهرین

آهو، خرگوش، روباه، لاک‌پشت، چهار گونه مار حیوانات این منطقه هستند که آهوان دشت سهرین از معروفیت بیشتری برخودار بوده و مردم این دشت را به عنوان دشت آهوان سهرین می‌شناسند اگر چه پرندگانی همچون انواع کرکس، عقاب طلایی، سهره، زنگوله بال و باقری قره نیز در این دشت وجود دارد، اما آهوان آن به دلیل ارتباط بیشتر با مردم از محبوبیت خاصی برخودار هستند و در روزهای سرد زمستان هنگامی که در پایین دست دشت، برای چرا می‌آیند، مردم از نزدیک این آهوان را تماشا می‌کنند.

آهوی دشت سهرین

آهوی دشت سهرین

آهوی دشت سهرین

منطقه حفاظت شده سرخ آباد با توجه به وسعت و پوشش گیاهی موجود به عنوان مهم‌ترین زیست‌گاه حیات وحش محسوب شده و یکی از غنی‌ترین مراکز جلب جهانگرد استان زنجان محسوب می‌شود.

این منطقه به مساحت ۱۰۰ هزار هکتار  است که دارای پنج جامعه گیاهی درختان و درختچه‌ها،گون و بوته‌ها،گندمیان و شبه گندمیان،فورب‌ها و پهن برگ‌ها و بالشتکی‌ها است.

آهوی دشت سهرین

آهوی دشت سهرین

در مناطقی از این دست ضمن حفاظت از گونه های درحال انقراض و کمیاب جانوری می توان بستری در جهت معرفی جاذبه های جهانگردی به خصوص پتانسیل های جهانگردی استان زنجان ایجاد نمود که موجب گردد مناطق توریستی مانند منطقه حفاظت شده سرخ آباد و انگوران زنجان مغفول نمانند .

آهوی دشت سهرین

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا