
اکبر نوحی

پرفسور نوحی
پروفسور اکبر نوحی در سال ۱۳۲۳ در یک خانواده اصیل و کشاورز به دنیا آمد.
تحصیلات
اکبر نوحی تحصیلات ابتدایی خود را در مدرسه ابتدایی محدّث آن زمان به پایان رسانده پس از یک سال تحصیل در دبیرستان شاه لوخ سابق (سعدی فعلی) به نزد برادر بزرگتر خود آقای حشمت نوحی، که در آن زمان افسر ارتش در شیراز بوده می رود.
برادر ایشان با مشاهده استعداد تحصیلی و ویژگیهای برجسته اخلاقی، برادر کوچکتر را نزد خود نگه میدارد
اکبر نوحی تحصیلات متوسطه را تا کلاس یازدهم دبیرستان در مدرسه حیات شیراز ادامه میدهد.پس از انتقال برادر بزرگتر از شیراز به تربت حیدریه خراسان، وی کلاس آخر دبیرستان یا متوسطه را در مدرسه دارالفنون تهران ثبت نام و ادامه تحصیل میدهد.
در سال ۱۳۴۴ به عنوان شاگرد ممتاز موفق به اخذ دیپلم میشود .و پس از شرکت در آزمون دانشگاه شیراز در همان سال در رشته تحصیلی فیزیک پذیرفته میگردد.
پس از تحصیل، مدرک لیسانس خود را با معدل الف درجه ممتازی، در سال ۱۳۴۸ به اتمام میرساند و در مقطع فوق لیسانس همان رشته در دانشگاه شیراز به تکمیل معلومات میپردازد.
پس از اتمام مقطع کارشناسی ارشد به مدت سه ماه جهت شرکت در کلاسهای آموزشی از طرف دانشگاه شیراز به کشور انگلستان اعزام میشود.
پروفسور نوحی در همان زمان با یک خانواده فرهیخته شیرازی آشنا گشته و با خانم ژاله قهرمانی ازدواج مینماید. که نقش این خانم را در موفقیتهای علمی و اجتماعی وی نباید نادیده گرفت.
حاصل ازدواج آنان دو فرزند دختر به نامهای سپیده و پگاه است که فرزند بزرگتر در ایران و کوچکتر در آمریکا به دنیا آمده است. هر دو از تحصیلات عالی برخوردار میباشند. پروفسور اکبر نوحی در مدت کوتاه زندگی خود نتایج علمی برجسته و درخشانی را از خود به جای گذاشته است.
در گذشته بارها به دلیل توانایی های علمیاش توسط رسانه های بین المللی مطرح و ازایشان تقدیر و قدردانی شده است
در اینجا به فعالیتهای علمی شادروان پروفسور اکبر نوحی به اختصار اشاره می گردد
فعالیت های خارج از کشور
پروفسور اکبر نوحی استاد دانشگاه مهندسی پونوما در دانشگاه پلی تکنیک ایالت کالیفرنیا و مسئول برنامهریزی مهندسی الکتریک دانشکده فوق و محقق مبتکر در توسعه تکنولوژی برای سازمان فضایی آمریکا (NASA) میباشد .
که مدارج علمی و تخصصی خود را از سال ۱۹۶۹ میلادی (۱۳۴۸ شمسی) با اخذ لیسانس فیزیک از دانشگاه پهلوی (سابق) شیراز در ایران آغاز نمود.
پس از مهاجرت به آمریکا در سال ۱۹۷۸ موفق به اخذ درجه فوق لیسانس در رشته فیزیک کاربردی از دانشگاه سیراکیوس ایالت نیویورک گردیده و در ادامه موفق به اخذ دانشنامه دکترای فیزیک کاربردیSolide State از همان دانشگاه گردید.
سوابق علمی و تحقیقاتی پروفسور نوحی
پروفسور اکبر نوحی تجربه تدریس در دانشگاههای داخل و خارج را از سال ۱۳۴۹ از دانشگاه اهواز شروع نمود و سپس از سال ۱۳۵۱ تا سال ۱۳۵۵ به عنوان استادیار دانشگاه پهلوی شیرازی مشغول تدریس گردید
به مدت یازده سال در دانشگاههای مختلف آمریکا از جمله مدرّس پاره وقت در سال ۱۹۹۰ در دانشگاههای
- و پاسادونای ایالت کالیفرنیا
- و دانشکده مهندسی پوبونای دانشگاه پلی تکنیک کالیفرنیا
به تدریس علوم و تکنولوژی مشغول بوده است.
افتخارات
خود دکتر در جملهای میگوید: «من به طور مستمر در فهرست بازنگریکنندگان مبادلات TEEE در امور پژوهشی میباشم و به طور منظم مقالات این مجله را بازنگری مینمایم.»
از افتخارات دیگر پروفسور نوحی، انتشار ۲۳ عنوان مقاله و رساله علمی و تخصصی میباشد که در مجلات مربوطه چاپ و در کنفرانسهای علمی مطرح گردیدهاند.
آقای نوحی علاوه بر تدریس، دارای تجربیات فنی و تحقیقی و مقامهای علمی فراوانی از دانشگاهها و مؤسسات مختلف فناوری بود. از جمله:
- عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی کامپیوتر و الکترونیک
- عضو هیئت فنی آزمایشگاه نیروی محرکه جت در مؤسسه تکنولوژی با سادونای کالیفرنیا
- تحقیقات فوق دکترای شاخه مهندسی الکترونیک ـ کامپیوتر دانشگاه سیراکیوس نیویورک
- معاونت تحقیقای شاخه مهندسی الکترونیک کامیپوتر دانشگاه سیراکیوس نیویورک و همزمان استاد تمام وقت دانشگاه لارون مربوط به تجزیه و تحلیل مدارها و الکترونیک
علاوه بر موارد فوق، پروفسور نوحی دارای عناوین و مسئولیتهایی در بالاترین ارگانهای علمی و فنی بوده که نشان دهنده نبوغ علمی و تخصصی نامبرده بوده است که زیر به آنها اشاره می شود:
- عضو انجمن مهندسین الکتریک ـ الکترونیک
- عضو جامعه فیزیکدانان آمریکا
- عضو راتاکاپانو
- رئیس کمیته اجرایی دانشکده ECE
- عضو کمیته فرعی دانشکده الکترونیک
- عضو کمیته فارغ التحصیلان
- هماهنگ کننده کتب درسی
- نماینده دانشکده ECE در کمیته دوره مهندسی دانشکده.
دیگر فعالیتها و برنامههای پروفسور نوحی را میتوان به شرح زیر برشمرد:
- فعالیت مستمر در راهنمایی دانشجویان و برنامهریزی برای آنان
- شرکت در کارگاه طرح نقشه IC با آخرین دیدگاهها در مورد E-dita در دانشگاه پارسادونا ژانویه ۱۹۹۸
- شرکت در برنامه سالروز روز پیشاهنگ و تدریس به مدت دو سال
- شرکت در کمیتههای هیئت های متعدد و راهنمایی دانشجویان در مورد پایان نامه هایشان
تدریس حداقل یک دوره جدید در هر سال و فعالیت در دروس TEEE دانشگاه پلی پومای کالیفرنیا در مورد مدارها و تجهیزات سیستمهای الکترون.
اگر مطالبی در مورد مشاهیر زنجان می دانید با ما به اشتراک بگذارید.