دستاوردهای انقلاب اسلامی در استان زنجان

برگ های توسعه و پیشرفت ایران اسلامی در سایه استقلال ، آزادی و جمهوری اسلامی هرروز افزون تر می شود. پیشرفتی که پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۵۷ راه آن را هموارکرد، توسعه ای که اینک پس از ۳۵ سال دستاوردهای آن را در جای جای ایران اسلامی به ویژه مناطق محروم می توان به خوبی مشاهده کرد. استان زنجان هم با قرارگرفتن در شمال غرب ایران اگرچه مرکز ارتباطی تهران به اروپا محسوب می شود اما در گذشته به نقش و موقعیت ترانزیتی آن توجهی نشده بود ، این استان با وسعت ۲۱هزار و ۱۶۴ کیلومترمربع با هفت استان شمال و شمال غربی غربی همسایه است که این همجواری با برنامه ریزی مسئولان موجب رشد مناطق روستایی و شهری استان شده است.

دستاوردهای انقلاب اسلامی در استان زنجان

از ۵۷ تا ۹۲ :

قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، در بخش علمی فقط ۳ مرکز دانشگاهی به صورت اجاره ای در استان اداره می شد این درحالیست که هم اکنون در ۱۷ دانشگاه استان در مجموع بیش از ۲۰ هزار نفر در رشته ها و مقاطع مختلف تحصیلی مشغول به تحصیل هستند که در مقایسه با قبل از انقلاب رشد چشمگیری را شاهد بوده است. در این سال ها نرخ باسوادی استان هم از ۳۱ درصد به ۸۴ درصد رسیده است. انجام پروژه هایی نظیر تثبیت ژن چندقلوزایی در گوسفند نژاد افشاری دانشگاه زنجان که تنها در۵ کشور دنیا درحال انجام است ، تولید جوجه های مقاوم به گرما وسرما که زمینه صرفه جویی مصرف انرژی را تا ۳۰ درصد دارند،انجام مراحل تحقیقاتی و تولیدی ۱۷ نانودارو در دانشکده داروسازی زنجان و همچنین انجام چند عمل فلپ پوستی و زیبایی صورت برای نخستین بارتوسط پزشکان زنجان دردانشگاه علوم پزشکی زنجان ، فعالیت ۱۱ مرکز تحقیقاتی دردانشگاه علوم پزشکی زنجان و ارائه خدمات فوق تخصصی ، جراحی قلب ، داخلی، اطفال ونوزادان از جمله فعالیتها واقدامات علمی دانشجویان واعضای هیئت علمی دانشگاهای زنجان است. تعداد بیمارستانهای استان ۳مرکزهم اکنون به۱۱ مرکز دولتی ویک مرکز خصوصی رسیده است .

درزمینه صادرات ورونق آن هم درزمینه صنعت دستی سالانه ۱۷ میلیون دلارفرش تولیدی ازاستان به خارج ازکشور صادرمی شود و در بخش صنعت هم سالانه کالاهای صادراتی شمش روی، ترانسفورماتور و متعلقات، کابل، شمش سرب، کشمش، نخ و ضایعات نخ و الیاف پلی پروپلین، اکسید روی و پودر کربنات کلسیم، پلی اتیلن سنگین و اتیلن گلیکول، ماست، خامه و دوغ، منسوج نبافته اسپان لس، شمش و کاتد مس و سنگ مرمر و گرانیت و کاشی به ارزش ۲۷۰ میلیون دلارازاستان صادرمی شود. همچنین فعالیت ۲۰۵ فقره معدن دراستان واستخراخ ۲۹ ماده معدنی ازآن موجب ایجاد اشتغال چندهزارنفری دراین حوزه شده است. استان زنجان با تولید ۷۰ درصد شمش روی کشور ۸۰درصد شمش سرب کشور مقام اول را در کشور دارد ویکی ازبزرگترین معادن خاورمیانه را که معدن سرب وروی انگوران است در خود جای داده است که مزیت بزرگی برای توسعه، سرمایه گذاری واشتغال است بطوریکه درحال حاضربیش از ۶۱درصدواحدهای صنعت روی کشوردراستان زنجان فعالیت دارند.

تعداد واحدهای روی استان اکنون ۴۶ واحداست که در۴ دهه گذشته تعدادانها تنها یک واحدبود. در کشور ۱۳ میلیون تن فولاد تولید می شود که استان زنجان با ۱۴ واحد صنعتی فعال در حوزه فولاد حدود یک میلیون و۲۰۰هزار تن تولیدرا به خود اختصاص داده است که با افزایش طرحهای دردست اجرا این ظرفیت به ۳میلیون تن هم خواهد رسید. رونق سرمایه گذاری نظیرسرمایه گذاری بیش از ۳۰۰ میلیون دلاری سرمایه گذاران ترکیه ای درزنجان وایجاد دفاتر تجاری ترکیه و اوگاندا دراستان وافزایش رابطه اقتصادی درحوره صنعت ومعدن استان زنجان با کشور تونس هم شکوفایی اقتصادی استان درسایه انقلاب است .

صنایع ریلی ایران خودروایریکو درابهر هم بعد ازانقلاب فعال شده که تولید بوژی وتوانمندی صادرات این قطعات پرمصرف وکاربردی درصنعت ریلی کشوروواگن های مسافری باخلاقیت وتوانمندی جوانان بومی ازدستاوردهای ایریکوی ابهردرچندسال اخیراست. توجه به کشاورزی وتوسعه آن هم دراولویت بوده است بطوریکه تولید ۵۲ نوع محصول باغی وزراعی دراستان ، تولید ۲۵ درصد سیر کشور، ۳۵ درصد زیتون وروغن زیتون کشور ورتبه پنجم تولید انگور وکشمش ازاصلی ترین محصولات تولیدی استان به شمارمی رود. از۲ تا۲ ونیم تن محصولات کشاورزی که دراستان تولید می شود بیش از۵۰ درصد آن به سایراستانها وکشورهای همجوارصادرمی شود مقاوم سازی۵۶درصد واحدهای مسکونی روستایی استان و ساخت و تحویل۶۷ هزار واحد مسکن مهردرزنجان از کل سهمیه ۷۸ هزارواحدی از اقدامات حوزه مسکن است .

ورزش هم ازحوزه هایی است که بعدازانقلاب دراستان رشد مناسبی داشته وزمینه پیشرفت جوانان رادررده های قهرمانی افزایش داده است استان زنجان در ۵۰ رشته ورزشی فعال است که در۲۳ ورزشی جوانان وورزشکاران به صورت تخصصی ودرسطح کشور حضور دارد. ۱۲۰ مکان ورزشی دراستان برای استفاده عموم درنظرگرفته شده است وسرانه ورزشی هم برای هرفرد زنجانی ۷۵ سانتی متراست و دربخش حمل و نقل هوایی هم مردم استان دردودهه گذشته توانسته اندسفرهای داخلی وخارجی ازجمله پرواز هفتگی مشهد- زنجان دردونوبت وپرواز حج تمتع وعتبات عالیات دوهفته یکبارازفرودگاه زنجان به انجام برسانند حوزه سدسازی هم باوجودمساعدبودن استان زنجان مورد بی توجهی قرارگرفته بود که با تدبیرمهندسان ایرانی سدسازی دراستان رونق فراوان گرفته وموجب رشد کشاورزی وتامین آب شرب شهری شده است سدهای تهم ، سد گلابر ،سد تالوار ، مشمپا ،مراش ، پاوه رود ،کینه ورس هم ازسدهایی هستند که بعد ازانقلاب به بهره برداری رسیده ویا درحال ساخت هستند .

بیش از۱۵۰ طرح باظرفیت آب تنظیمی ۴۰۰ میلیون مترمکعب و با ایجاد اشتغال ۲۴ هزار نفرهم توسط آب منطقه ای زنجان دردست اجراست زنجان درحوزه برق وایجادنیروگاههای بزرگ وکوچک هم درسالهای اخیررشد مناسبی داشته است وقطب صنعت برق کشورشناخته می شود. وجود شرکت ایران ترانسفو در زنجان تنها تولید کننده ترانس هایی با ولتاژ بالا ، وجود شرکت پارس سوئیچ درزمینه کابل سازی ، وجود اولین کابل ۲۳۰ کیلو ولت کشور در استان تنها چند مورد ازویژگیهایی است که زنجان را درصنعت برق شاخص کرده است.

نیروگاه سیکل ترکیبی زنجان۳ (سلطانیه )با ظرفیت اسمی ۶۴۸ مگاوات برق درساعت که به طورمستقیم به برق سراسری متصل است ونیاز منطقه راتامین می کند ازمهم ترین این دستاوردها است. درزمینه برق رسانی به مناطق محروم وروستایی هم تعداد۷ روستای برق دارقبل ازانقلاب اکنون به بیش از ۹۰۰ روستای برقداررسیده است که صددرصد پوشش برق رسانی انجام شده است . پوشش تلفن ثابت هم ۴۵۰ هزارشماره وتلفن همراه هم ۸۰۰ هزارشماره است که پوشش تلفن ثابت درده ۵۰ تنها ۶هزارشماره بود. درزمینه گازرسانی هم اکنون از۱۹ شهراستان ۱۶ شهربه طورکامل با ۲۸۰ هزار خانوار مشترک ازنعمت گاز برخوردارهستند. این آمارها و فعالیتها تنها گوشه ای از دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران دراستان زنجان است وتلاش مردم ومسئولان برای آبادانی ورشد وتوسعه استان همچنان درسایه انقلاب ادامه دارد.

اینفوگرافیک دستاوردهای انقلاب اسلامی در استان زنجان
اینفوگرافیک دستاوردهای انقلاب اسلامی در استان زنجان

 

شاخص های کلیدی استان زنجان بعد از انقلاب اسلامی
شاخص های کلیدی استان زنجان بعد از انقلاب اسلامی

 

موفقیت های استان زنجان بعد از انقلاب اسلامی
موفقیت های استان زنجان بعد از انقلاب اسلامی

 

نشریه «ویژه برنامه چهلمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در استان زنجان» شامل شاخص های عملکردی منتخب استان، موفقیت ها و شاخص های کلیدی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و شناسنامه پروژه های عمرانی و طرح های سرمایه گذاری توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان زنجان به چاپ رسید.

این نشریه را می توانید از اینجا دریافت نمایید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا