رضا عباسچیان

تحصیلات

پروفسوررضا عباسچیان در سال ۱۳۴۴، پس از گذراندن دوران دبیرستان خود در مدرسه امیرکبیرزنجان، در رشته مهندسی معدن دانشکده فنی دانشگاه تهران پذیرفته شده و سپس مقطع کارشناسی ارشد را در رشته مهندسی ذوب و استخراج فلزات در دانشگاه تکنولوژی میشیگا ن گذراند. ایشان درجه دکتری خود را در رشته مهندسی و علم مواد از دانشگاه کالیفرنیا، برکلی در سال ۱۹۷۱ اخذ کرده‌اند.

این استاد زنجانی بعد از بازگشت به ایران چندین سال در دانشگاه شیراز تدریس کرد. و بعد از ماجرای انقلاب فرهنگی به آمریکا عزیمت کرد ریاست دپارتمان علم مواد در ایالت فلوریدا را پذیرفت. 

شغل

او قبل از پیوستن به UC Reverside به عنوان

  • رییس مهندسی واستاد برجسته مهندسی مکانیک در سال ۲۰۰۵،
  • رییس دپارتمان مهندسی و علم مواد در دانشگاه فلوریدا بود.

در همین زمان سمت

  • استاد دانشگاه شیراز
  • دستیار استادی دانشگاه ایلینویز
  • و استاد مدعوی دانشگاه ماساچوست

را نیز داشت. دکتر عباسچیان بیش از ۲۳۰ مقاله علمی، چهار ثبت اختراع و هشت کتاب تالیفی دارد که کتابPhysical Metallurgy Principles که با استاد Robert E. Reed-Hill نوشته‌اند، معروف‌ترین آن‌ها می‌باشد.

عباسچیان همچنین در سازمان‌های علمی و تحقیقاتی متعددی هم‌چون

  • هیات ملی مشورتی مواد آمریکا (National Materials Advisory Board)،
  • سازمان فضایی آمریکا (NASA )،
  • فدراسیون مواد آمریکا
  • کمیته مشورتی تحقیقات مواد آمریکا

و … نیز فعالیت‌های شایانی داشته است.

انجمن مواد آمریکا در سال ۱۹۱۳ میلادی در «دیترویت» آمریکا بنیان نهاده شد و هدف عمده آن تبادل اطلاعات میان صاحب‌نظران این رشته بوده است. این نهاد علمی- بین‌المللی که در حال حاضر دارای ۴۰ هزار عضو در نزدیک به ۱۰۰ کشور جهان است، ابتدا به عنوان جامعه فلزات آمریکا (American Society for Metals) شکل گرفت و دردهه ۱۹۸۰ میلادی نام خود را تغییر داد تا گسترش حوزه فعالیت‌های خود را به غیرفلزات از جمله کامپوزیت‌ها، پلاستیک‌ها، سرامیک‌ها و مواد الکترونیکی نشان دهد.

فعالیت ها

دکتر رضا عباسچیان که از سال ۱۹۹۲ میلادی به عنوان یکی از اعضای سازمان بین‌المللی مهندسی مواد آمریکا فعالیت‌های علمی و تحقیقاتی خود را در ارتباط با این نهاد علمی پی گرفته، به عنوان رییس سازمان بین‌المللی مهندسی مواد آمریکا قول داده است تا به ارتقای آموزش‌های جاری در این زمینه و فرصت‌های علمی موجود برای اعضای تازه‌ وارد و قدیمی این سازمان اقدام کند.

دکتر رضا عباسچیان در این خصوص گفت: نمونه روشنی از این نکته، راهی است که طی آن قادر هستیم تا رشته‌های تحقیقاتی و علمی در تجهیزات و دستگاههای پزشکی و مواد را به سرعت تولید کنیم. ایشان در مراسم جشن هفتادمین سال تاسیس دانشکده فنی از سوی کانون فارغ ‌التحصیلان به عنوان یکی از هفتاد نفر دانش‌آموخته برگزیده دانشکده فنی معرفی و مورد تجلیل قرار گرفت.

اگر مطالب در مورد مشاهیر می دانید با ما به اشتراک بگذارید .

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا