علی اکبر خلدی

حاج میرزا علی‌اکبر خلدی متولد سال ۱۲۹۱ در زنجان بود و از وی ۱۱جلد کتاب مداحی و اشعار اخلاقی به یادگار مانده است که میتوان به انیس العاشقی، دیوان طالقانی و دیوان کاشفی اشاره کرد.

حاج میرزا علی‌اکبر خلدی در سال ۱۳۸۷ به عنوان پیرغلام کشوری انتخاب شد و در مراسمی از ایشان تقدیر شد. مجتبی خدایی، نوه این شاعر و مداح اهل بیت(ع) در زنجان، در حاشیه مراسم تشییع آن مرحوم در مزار شهدای بالای زنجان و با حضور آیت‌الله سید محمدحسینی زنجانی و جمعی از مردم حسینی زنجان برگزار شد با اشاره به اینکه مرحوم حاج علی‌اکبر خلدی مدیحه‌سرای پیرو خط امام حسین(ع) بود، گفت: «این مداح اهل بیت(ع)، پس از ۸ ماه بیماری و به دلیل کهولت سن در سن ۱۰۰ سالگی، عصر روز دوشنبه، اول خرداد ماه سال ۱۳۹۱ در منزل خود از دنیا رفته و پیکر این عاشق خاندان عصمت و طهارت(ع) در مزار شهدای بالای زنجان به خاک سپرده شد.

نوه ایشان در مورد مرحوم خلدی چنین گفتند که: «مرحوم حاج علی‌اکبر خلدی، از زمان تحصیلات خود در مکتب، در مسیر مدح اهل‌بیت (ع) و عزاداری خاندان محمد مصطفی(ع) شروع به فعالیت کرده و از ابتدا در مکتب امام حسین(ع) پرورش یافت.»

نوه این شاعر دلسوخته اهل‌بیت(ع) ابراز کرد: مرحوم خلدی در کودکی پدر خود را از دست داده و در حالی که وضع اقتصادی مناسبی نیز نداشتند، در محضر عمه خویش رشد یافته و تأمین مالی زندگی این مدیحه‌سرای    اهل‌بیت(ع) نیز از طریق ابراز ارادت و عزاداری اهل‌بیت(ع) صورت میگرفت.

خلدی با اشاره به این‌که شخصیت معنوی مرحوم خلدی توسط بسیاری از مردم زنجان مورد قبول و احترام بوده است افزود: این شاعر و مدیحه‌سرای اهل‌بیت(ع) از طریق هیئت عباسی و مسجد پائین در محله مسگرهای زنجان، ارادت و احترام خود را به خاندان عصمت و طهارت(ع) ابرازکرده و به عنوان پیش نماز این مسجد نیز فعالیت میکرد. وی گفت: این شخصیت بزرگوار در اوج مقام معنوی و تصدیق و احترام مردم زنجان به دیار باقی شتافته و به جرأت می‎توان گفت کسانی که در اطراف این شاعر و مدیحه‌سرای اهل‌بیت(ع) رشد کرده‎اند، هیچگاه از ایشان رنجشی به دل راه نداده‌اند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا