مشاغل قدیمی مردم زنجان

  در روزگاران گذشته، همانطور که سبک زندگیها ساده بود، شغلها هم ساده بود. مردم از طریق کارهایی اشتغالزایی میکردند که امروزه دیگر خریداری ندارد و پیدایش این شغل ها منوط میشد به همان زندگیهای ساده قدیمی در این تحقیق میخواهیم شما را با شغلهایی آشنا کنیم که فقط متعلق به دوران گذشته بودند ودیگر امروزه در بازار حرفهها جایی ندارند و از رونق افتاده اند، شغلهایی که مردم آنها را با عنوان شغلهای منسوخ شده میشمارند.

 شغل آدم‌های هر روزگار، اثر مستقیم روی رفتار و فرهنگشان دارد راهی که هر آدمی برای گذران زندگی‌اش بر میگزیند، نگاه او را به زندگی از دیگران متمایز می‌کند و به او زبان و نگاه ویژه‌ای می‌بخشد. سهم زیادی از عمر هر آدمی در کار می‌گذرد و از وقتی شهرها به وجود آمدند، کاسبی مهم‌ترین شکل کسب درآمد مردم شهر بوده است. مردم خیلی زود یاد گرفتند که غیر دامداری و کشاورزی، با ارائه خدمات و فروش کالا هم می‌توان درآمد داشت و از همان روزگار، مردمان تلاشگری بودند که در کارگاه‌های ابتدایی و ساده و پشت دخل مغازه‌هایشان، بخشی از نیاز همنوعانشان را تأمین می‌کردند و شغلشان گاهی به چند هنر نیز آراسته بود. حالا خیلی از آن شغل‌ها فراموش شده‌اند. گذر روزگار و پیشرفت زندگی بشر، دیگر جایی برای بسیاری از آنها نگذاشته است. بخشی از آنها به خاطر توسعه صنعت و علم از بین رفته‌اند، برای بخشی دیگر هم فرصت و حالی نمانده است. با این حال هنوز در گوشه و کنار محله‌های قدیمی‌تر، کسانی هستند که به همان شیوه‌های قدیمی کار می‌کنند و خدماتی به مردم می‌دهند که دیگر کمتر می‌توان نشانه‌ای از آن در شهرها پیدا کرد.

عمده ترین مشاغل سنتی استان زنجان شامل

  • نداقی(پنبه‌زنی)

پالاندوزی هستند که البته چاروقدوزی، چاقوسازی، ملیله‌کاری، مسگری، گیوه‌ دوزی و تولید مرکب خوشنویسی رضایی از جمله مشاغل فعال در استان زنجان هستند که با تغییر رویه و توجه به نیاز روز جامعه با وجود قدمت طولانی هم‌اکنون جزو مشاغل فعال استان زنجان به شمار می‌روند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا