
معرفی دانشگاه علوم پزشکی زنجان
دانشگاه علوم پزشکی زنجان یک دانشگاه علوم پزشکی در شهر زنجان، استان زنجان است و در سال ۱۳۶۶ تاسیس شده است. در حال حاضر ۴۲۰۰ دانشجو و ۳۵۷ استاد در این مرکز مشغول فعالیت می باشند.بر اساس تحلیلهای انجام شده این مرکز تاکنون ۲۴۷ مقاله علمی در نشریات و همایشهای داخلی منتشر نموده است.دانشگاه علوم پزشکی زنجان صاحب امتیاز و ناشر ۲ مجله تخصصی است و تا کنون ۴ همایش توسط دانشگاه علوم پزشکی زنجان برگزار شده است. علاوه بر این تاکنون ۲۷۱۴ مقاله معتبر بین المللی نیز از این مرکز استخراج شده است. اطلاعات و آمار دقیقتر از دانشگاه علوم پزشکی زنجان را می توانید در زیر مشاهده نمایید.در سال ۱۳۹۷ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی زنجان بیشترین مقالات خود را با کلیدواژه های «انتروکوک» و «والدین» منتشر نموده اند.
دانشگاه علوم پزشکی زنجان
دانشگاه علوم پزشکی زنجان در تیر سال ۱۳۶۶ به عنوان اولین دانشگاه علوم پزشکی در زنجان تصویب شد و در سال ۱۳۷۳ با سازمان منطقهای بهداشت و درمان استان ادغام شده و بعنوان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان شناخته شد. این دانشگاه طبق رتبه بندی وزارت بهداشت دررتبه بندی دانشگاههای علوم پزشکی ایران از نظر معیار کل دررتبه ۹ قرارگرفت همچنین دانشکده پزشکی این دانشگاه رتبه ۱۱ را در معیار آموزشی کسب کرد.
مجموعه دانشگاه
دانشگاه علوم پزشکی زنجان دارای هفت حوزهاست که عبارتند از: پشتیبانی، بهداشتی، درمان، غذاودارو، دانشجویی و فرهنگی، پژوهشی، آموزشی. همچنین دانشگاه علوم پزشکی زنجان دارای شش دانشکدهاست که عبارتند از: پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، پرستاری ومامائی، پیراپزشکی، بهداشت.
پورتال کنفرانسها و همایشهای دانشگاه علوم پزشکی زنجان
http://conferences.zums.ac.ir
معرفی پورتال: پورتال کنفرانسها و همایشهای دانشگاه علوم پزشکی زنجان، پایگاهی برای مدیریت متمرکز رویدادهای علمی این دانشگاه است. در این پایگاه علاوه بر معرفی کنفرانسها، کلیه فرایندهای مربوط به برگزاری همایش، از فراخوان، دریافت آثار، داوری تا تعریف کارگاههای آموزشی، ثبت نام و اعلام نتایح و داوری، همه به صورت آنلاین و مجازی انجام میشود.
دانشکده پزشکی
دانشکده پزشکی زنجان از سال ۱۳۶۶ با پذیرش دانشجو ی پزشکی عمومی فعالیت آموزشی خود را شروع نمود. این دانشکده، علاوه بر پزشکی عمومی در هشت رشته تخصصی بیماریهای کودکان، بیماریهای داخلی ، زنان و زایمان، جراحی عمومی، بیهوشی، بیماریهای عفونی، روانپزشکی و بیماریهای مغز و اعصاب دستیار تربیت می کند. همچنین در رشته های پزشکی مولکولی، زیست فنآوری و انگل شناسی دانشجوی Ph.D می پذیرد و در رشته های بیوشیمی بالینی، انگل شناسی، زیست فنآوری پزشکی، ژنتیک انسانی، فیزیولوژی، حشره شناسی پزشکی و مبارزه با ناقلین ، میکروب شناسی، روانشناسی بالینی و علوم تشریح نبز دانشجوی کارشناسی ارشد پذیرش می نماید .
ساختمان فعلی دانشکده پزشکی زنجان با اهتمام و کمکهای مالی مرحوم حاج احمد مهدوی با زیر بنای حدود ۱۲۰۰۰ مترمربع در پایان سال ۱۳۶۹ به پایان رسیده است. کلاسهای آموزش تئوری دانشجویان در محوطه مرکزی ساختمان در دو طبقه شامل ۴ کلاس با گنجایش ۵۰ نفر، سه کلاس با گنجایش ۱۰۰ نفر تماماً با سیستم ویدئوپروژکتور تجیهز گردیده است. سالن سمینار و پایان نامه رازی با گنجایش ۴۳ نفر و سالن اجتماعات ابن سینا با ظرفیت۲۰۰ نفر، مجهز به سیستم های صوتی و تصویری است. برای پیشگیری از تراکم جمعیت در کنار هر کلاس سالن بزرگی منظور شده است که علاوه بر ایجاد راه های ارتباطی بین فضاهای آموزشی و آزمایشگاهی و اداری، پله های ارتباطی طبقات نیز در این قسمت ایجاد شده است.
ساختمان مذکور بدون در نظر گرفتن سالن های مطالعه و سخنرانی و غیره فقط در فضاهای آموزشی و آزمایشگاهی قادر است تعداد ۱۲۰۰ نفر دانشجو را در یک زمان تحت پوشش آموزشی قراردهد. در حال حاضر آموزش بالینی دانشجویان رشته پزشکی در سه مرکز آموزشی درمانی به نامهای ولیعصر ( عج )، آیت الله موسوی و شهید دکتر بهشتی انجام می شود.
کتابخانه دانشکده مجهز به ۹۴۶۰ عنوان کتاب فارسی و لاتین و همچنین ۲ دستگاه کامپیوتر جهت جستجوی منابع کتابخانه و یک دستگاه چاپگر و یک دستگاه کپی برای استفاده از منابعی که امکان انتقال آن به خارج از کتابخانه امکان پذیر نمی باشد فراهم گردیده است. مرکز اطلاع رسانی دانشجویان دارای ۲۰ دستگاه کامپیوتر و ۱ دستگاه چاپگر می باشد. ساعات استفاده دانشجویان از کتابخانه و سایت کامپیوتر دانشکده از ساعت ۱۸-۸ می باشد. به دانشجویان در ابتدای ورود اکانت استفاده از اینترنت دانشکده به مدت محدود داده می شود.
دانشکده داروسازی زنجان
دانشکده داروسازی زنجان که یکی از آرزوهای دیرینه مردم شریف و دانش دوست این دیار بوده است، در تاریخ ۵/۱۲/۸۵ دانشکده داروسازی زنجان با حضور وزیر محترم بهداشت درمان و آموزش پزشکی و دبیر محترم شورای آموزش داروسازی و تخصصی و فنی چند مسولین کشوری و استانی افتتاح شد. نخستین گروه دانشجویان داروسازی در تاریخ ۲۸/۱۱/۸۵ در این دانشکده شروع به تحصیل نموده و طی دو سال گذشته در مهر ماه هر سال به تعداد ۲۵ نفردانشجو از داوطلبان کنکور سراسری جهت تحصیل در رشته دکتری داروسازی در این دانشکده انتخاب شدند. دانشکده در شمالی ترین نقطه شهر زنجان در پردیس دانشگاه علوم پزشکی واقع شده است.فضاهای آموزشی و اداری با تجهیزات کامل جهت ارائه خدمات مطلوب به دانشجویان فراهم شده است.
دانشکده پرستاری و مامائی
تاریخچه
دانشکده پرستاری و مامایی زنجان در سال ۱۳۶۵ بعنوان اولین واحد آموزش عالی علوم پزشکی استان و بنام مدرسه عالی پرستاری افتتاح و با جذب ۴۲ نفر دانشجوی کاردانی شروع بکار نمود. در سال ۱۳۶۶ عنوان مدرسه عالی به دانشکده تغییر یافت و کاردانی پرستاری به کارشناسی ارتقاء پیدا نمود و در همین سال رشته کاردانی مامایی نیز در دانشکده راه اندازی گردید. در سال ۱۳۷۱ اولین عضو هیئت علمی در دانشکده شروع بکار نمود و در حال حاضر دانشکده با ۴۲نفر عضو هیئت علمی در گرایش های مختلف فعالیت می نماید. در سال تحصیلی ۷۴-۷۳ دوره کاردانی تکنسین اتاق عمل ، در سال تحصیلی ۸۱-۸۰ دوره کاردانی تکنسین هوشبری و در سال تحصیلی ۸۶-۸۵ دوره کاردانی فوریتهای پزشکی به رشته های دانشکده اضافه گردید.
همچنین در سال تحصیلی ۸۷-۸۶ رشته کارشناسی ناپیوسته مامایی راه اندازی گردید. از سال تحصیلی ۸۸-۸۷ رشته های کاردانی هوشبری و اتاق عمل به مقطع کارشناسی ارتقاء پیدا نموده و از سال ۸۸-۸۹رشته کارشناسی ارشد پرستاری(گرایش مراقبتهای ویژه) ، همچنین کارشناسی ارشد مامایی (گرایش مشاوره در مامایی ) ازنیمسال اول سال تحصیلی ۹۳-۹۲ راه اندازی شده و رشته های کارشناسی ارشد بهداشت سلامت جامعه و کارشناسی ارشد داخلی و جراحی از نیمسال اول سال تحصیلی ۹۴-۹۳ راه اندازی شده ودرحال حاضردراین دانشکده ۸۲۲دانشجو مشغول به تحصیل هستند .
عملکـرد آموزشی
آمار دانشجوِیان پذیرش شده تا انتهای نیمسال اول سال تحصیلی۹۴-۹۳
تعداد دوره ها تا نیمسال اول سال تحصیلی۹۴-۹۳ عبارت اند از:
پذیرش۲۹دوره دانشجوی مقطع کارشناسی پرستاری به تعداد ۲۲۵۵ نفر
پذیرش ۱۴ دوره دانشجوی مقطع کاردانی اتاق عمل به تعداد ۲۵۵ نفر
پذیرش ۷ دوره دانشجوی مقطع کاردانی هوشبری به تعداد ۱۰۸ نفر
پذیرش ۱۹ دوره دانشجوی مقطع کاردانی مامایی به تعداد ۵۰۸ نفر
پذیرش۸دوره دانشجوی فوریتهای پزشکی مقطع کاردانی به تعداد ۲۱۰ نفر
پذیرش۸دوره دانشجوی مامایی مقطع کارشناسی به تعداد ۱۷۹ نفر
پذیرش ۸ دوره دانشجوی مامایی مقطع کارشناسی ناپیوسته به تعداد ۱۵۳ نفر
پذیرش ۷دوره دانشجوی هوشبری مقطع کارشناسی به تعداد ۲۰۷ نفر
پذیرش۶دوره دانشجوی اتاق عمل مقطع کارشناسی به تعداد۱۳۲نفر
پذیرش۶دوره دانشجوی کارشناسی ارشد پرستاری باگرایش مراقبتهای ویژه به تعداد ۷ نفر در دوره اول ، ۵ نفر در دوره دوم ، ۹ نفر در دوره سوم و ۹ نفر در دوره چهارم و ۱۰ نفر در دوره پنجم و ۷ نفر در دوره ششم.
پذیرش ۲ دوره دانشجوی کارشناسی ارشد مامایی با گرایش مشاوره در مامایی به تعداد ۱۱نفر
پذیرش ۱ دوره دانشجوی کارشناسی ارشد بهداشت سلامت جامعه به تعداد۵ نفر
پذیرش ۱ دوره دانشجوی کارشناسی ارشد داخلی و جراحی به تعداد ۶ نفر
آمار فارغ التحصیلان تا نیمسال اول سال تحصیلی ۹۴-۹۳
۲۴ دوره مقطع کارشناسی پرستاری به تعداد ۸۴۷نفر
۱۴دوره مقطع کاردانی اتاق عمل به تعداد ۲۵۵ نفر
۷ دوره مقطع کاردانی هوشبری به تعداد ۱۰۷ نفر
۳ دوره کارشناسی هوشبری به تعداد ۷۷نفر
۱۹ دوره مقطع کاردانی مامایی به تعداد ۵۰۸ نفر
۱ دوره مقطع کاردانی پرستاری به تعداد ۴۲ نفر
۷ دوره مقطع کارشناسی ناپیوسته مامایی به تعداد ۱۳۸ نفر
۴ دوره کارشناسی پیوسته مامایی به تعداد ۹۶نفر
۵ دوره مقطع کاردانی فوریتهای پزشکی به تعداد ۶۵نفر
۱ دوره مقطع کارشناسی اتاق عمل به تعداد ۲۶ نفر
۲ دوره مقطع کارشناسی ارشد پرستاری مراقبتهای ویژه به تعداد ۱۵ نفر
نام مرکز: دانشگاه علوم پزشکی زنجان
نوع مرکز: دانشگاه علوم پزشکی
استان: زنجان
شهر: زنجان
آدرس: میدان آزادی – ابتدای بلوار جمهوری اسلامی -ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی زنجان
وبسایت دانشگاه: http://www.zums.ac.ir/
شماره تلفن: ۰۲۴- ۳۳۴۲۰۶۵۱-۹