
چاقوسازی: استاد جعفر خلفی
استاد جعفر خلفی، متولد سال ۱۳۴۴ در شهر زنجان می باشند. نحوه آشنایی ایشان با حرفه چاقوسازی-به نقل از ایشان-به این صورت بوده است که: در سنین نوجوانی روزی از کنار یک کارگاه چاقوسازی می گذشته اند که ناخودگاه محو تماشای داخل کارگاه شده و با دیدن دستان هنرمند استاد چاقوساز، به این حرفه علاقمند می شوند. و همانجا وارد کارگاه شده و به استاد(استاد ابوتراب زنجانی) پیشنهاد شاگردی ایشان را می دهند و از همان موقع در این شغل ماندگار می شوند. ایشان با توجه به هنر و خلاقیت فراوانی که داشته اند چاقوهایی می ساختند که استاد از کار ایشان به شگفت میامدند.
طراحی دسته انواع چاقو های شکاری و غیره، و همچنین ساخت انبرک تاشو با نقش سر حیوانات بر روی نوک انبرک ها، از ابداعات این هنرمند چاقوساز می باشد.
هم اکنون استاد خلفی با ۳۶ سال سابقه ، شاگردان زیادی را در این حرفه آموزش داده اند و خود نیز از سرآمدان هنر-صنعت چاقوسازی می باشند.